DROMEDARIS

Bultenaars, jullie geloven in De Dromedaris met zijn zeven primaire en zeventien secundaire kenmerken van de Ideale Beweging. Als ik het simpel bereken zijn dat zeven plus zeventien kenmerken en dat loopt behoorlijk in de cijfers. Als ik het minder simpel bereken dan is het einde helemaal zoek: zeven primaire met elk zeventien secundaire kenmerken – dat levert een som op die ik je uit mededogen niet laat narekenen.

Hoe komen jullie erbij dat beweging kenmerken heeft. Heb je dat zelf vastgesteld? Natuurlijk niet, je hebt het van geruchten over de patriarch Grote Telganger die de ronde doen en die jullie aanzien voor de ware leer. Nu zitten jullie voor mijn neus te wachten om te horen wat ik van die leer vindt. Tja, ik vind er niks van omdat ik er niks van begrijp. Begrijp je dat?

Weten jullie hoe de Grote Telganger zijn beweging is begonnen? Met de linker- of met de rechterbenen? Weet je het van jezelf? Richt je je uit ruststand op door naar links te neigen en je rechterbenen te strekken of andersom? Leun je daarbij iets naar voren of naar achteren?

Bultenaars, ik zeg je: hou op met het verzinnen van smoesjes om de waarheid niet onder ogen te hoeven zien. Links of rechts, voor of achter – wat maakt het uit voor een woestijnschip? Keer je rug naar de zandstorm als je op weg bent naar de volgende oase, hou op met calculeren en drink water zoveel je hebben kan. Dat is mijn leer en zoals je ziet is die helemaal leeg, het is niets dat je niet al wist.

In elk verhaaltje spreekt een bepaald dier (das, orka, vlo etc.) zijn soortgenoten toe. Daarbij blijft het in het midden wat precies de rol van de spreker is ten opzichte van zijn gehoor.

 

Categorieën: Fabels, Boeddhisme
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk