In New Braunfels in de Amerikaanse staat Texas, is deze week in een door buren van de boeddhistische tempel Dao Tam aangespannen civiele rechtszaak een heuse twaalfkoppige jury gevormd. Vijf buren zeggen overlast te ervaren van de tempel, het bestuur van de Vietnamese tempel wil niet verkassen of inbinden. Deze week is de rechtszaak daadwerkelijk begonnen.

De overlast die de klagers ervaren richt zich met name op het aantal bezoekers van de tempel- hun rust wordt verstoord. Ook is het een rommeltje op het tempelterrein, stellen de klagende partijen, er staan stacaravans. De meningen over de overlast zijn verdeeld. Een direct naast de tempel wonende inwoner van New Braunfels noemt de boeddhisten ‘de aardigste mensen – ze hebben maar een paar kleine evenementen per jaar die altijd om 20.00 uur beginnen’. Hij zegt geen last te hebben van de monniken en de bezoekers.

De bezwaren van een van de klagers richten zich ook op het volgens hem commercieel gebruik van de tempelruimte en het terrein. Zo is er een openbaar toilet dat weer in strijd is de sceptische tanksystemen. Ook vindt beperkte landbouw op het terrein plaats, dat in strijd zou zijn met de plaatselijke verordeningen. Deze klager vraagt de rechter om de boeddhistische organisatie te dwingen dergelijke uitingen ongedaan te maken. Ook wil hij dat het tempelbestuur wordt veroordeeld tot het betalen van de juridische kosten.

De monniken hebben ten minste vijf objecten op hun terrein – twee aanhangwagens / stacaravans, een tempel, een altaar om de geesten van doden te aanbidden en openbare toiletten. Een van de klagers zegt dat de tempel de eigendomswaarde van zijn grond en huis verlaagt en dat te veel mensen een weg in het kader van erfdienstbaarheid op zijn terrein gebruiken om naar de tempel te komen.

Gepostet von Phap Nhan Temple am Sonntag, 5. Mai 2019

Bron BNN

Categorieën: Rechtspraak, Boeddhisme
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu