De Thaise prinses Maha Chakri Sirindhorn is voorzitter van de wat genoemd wordt ‘boeddhistische promotieweek’ in Thailand, als voorbereiding op de viering van Vesak, een belangrijke religieuze feestdag voor boeddhisten wereldwijd, waarop de geboorte, verlichting en dood van de Boeddha wordt gevierd. Vesak valt dit jaar op 18 mei.

Afgelopen zondag woonde de prinses in Bangkok een ceremonie bij waarop zij kaarsen en wierookstokjes aanstak om hulde te brengen aan de heilige relikwieën van de Boeddha die van het Grote Paleis naar Lan Khon Muang zijn gebracht zodat het publiek er respect kan betuigen bij deze gunstige gelegenheid. Het evenement wordt gehouden van 12 tot 18 mei om de leer van het boeddhisme te promoten en de cultuur en traditie van het land te behouden.

De prinses eerde in een ceremonie 91 monniken en 69 leken voor hun uitzonderlijke bijdragen aan het boeddhisme. Er werden zogenoemde chanting awards uitgereikt aan mensen die zich hebben ingezet voor het bevorderen van de leer van het boeddhisme. Tijdens de promotieweek” bezocht de prinses een informatiebijeenkomst waarin mensen worden aangemoedigd om de boeddhistische filosofie van Tri Sikkha te beoefenen – de focus op zelftraining door middel van moreel gedrag en meditatiepraktijken om wijsheid te bereiken en dharma te begrijpen. Religieuze activiteiten, zoals boeddhistische gezangen, meditatie, het maken van verdiensten, het geven van aalmoezen, religieuze seminars en een tentoonstelling van Phra Vessantara, het vorige leven van de Boeddha, worden georganiseerd tijden de promotieweek.

Bron BNN.

Categorieën: Boeddhisme
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu