Zen meester Thich Nhat Hanh, de monnik die mindfulness naar het Westen bracht en in 1967 door Dr. Martin Luther King jr. werd voorgedragen voor de Nobelprijs voor de Vrede, heeft een revolutionair voorstel om het klimaat probleem aan te pakken. ‘The way out is in’, zegt hij. ‘De oplossing voor klimaatverandering ligt binnen onszelf’. Zijn uitnodiging is om te stoppen: te stoppen met rennen en eens goed te kijken naar wat er werkelijk aan de hand is. Naar wat onze visies zijn waarop we ons gedrag baseren, hoe onze denkpatronen en onze emoties werken, en waarom we klimatologisch in de problemen zijn geraakt. In stilte zullen we onszelf en de aarde beter gaan begrijpen.

The Way Out – Zen meester Thich Nhat Hanh

In The Way Out volgen we twee jonge mensen, een Braziliaanse bankier en een Britse activist, tijdens een stressvolle periode in hun leven. Lukt het hen de aarde te redden – om te beginnen in zichzelf?

The Way Out is een co-productie tussen KRO-NCRV en Ever Mind Media.
The Way Out, zondag 28 oktober om 15.20 uur op NPO2
Lengte: ca 60 minuten

Regie/Camera/Geluid: Wouter Verhoeven – Editing: Theo Raben – Muziek: Roy Bemelmans – Kleurcorrectie: Max Vonk, Editpoint – Geluidsnabewerking: Lennart Kleinen & Alan van Ramshorst, KlevR sounddesign – Vertaling: Tineke Rutten – Productie: Wouter Verhoeven, Ever Mind Media, Productie KRO-NCRV: Eugenie van der Weerd – Productieleiding: Albert Aartsen – Eindredactie: Laetitia Schoofs

 

Komende zondag 21 oktober wordt om 15.20 uur op NPO 2 Becoming who I was uitgezonden, herhaling van 15-04-2018.

Categorieën: Boeddhisme, Milieu, Geluk, Media
Tags: , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

2 reacties op Film – The Way Out

  1. Melané Fahner-Botha schreef:

    Wellicht zie ik het niet goed, maar de foto waaronder staat dat het Thich Nhat Hanh zou zijn is van ander monnik. Toch? Als er vergissing gemaakt is, zou dat wellicht even hersteld kunnen worden.

Menu