Autoriteiten in een door Tibetanen bevolkt gebied in de provincie Sichuan weigeren financiële bijstand te verlenen aan een Tibetaans echtpaar dat in het bezit was van een foto van de Dalai Lama. Het paar verhuisde enkele jaren geleden naar het gebied om daar werk te vinden maar dat lukte maar mondjesmaat, meldt Radio Free Asia (RFA) op basis van bronnen

China kent een systeem van armoedebestrijding en het verstrekken van uitkeringen maar na controle door ambtenaren en een in de woning van het paar hangende foto van de Dalai Lama werd er geen uitkering verstrekt. De man en vrouw worden beschouwd als separatisten. Separatisme is een aanklacht tegen Tibetanen die oproepen tot meer culturele of religieuze rechten in hun historische thuisland, dat door China wordt geregeerd. De politie in dat gebied controleert wel vaken woningen van Tibetanen om foto’s van de verbannen geestelijke leider te zoeken.

De Dalai Lama, die op 6 juli van dit jaar 83 jaar werd, ontvluchtte Tibet en ging in ballingschap in India te midden van een mislukte nationale opstand tegen de Chinese heerschappij in 1959. Het tonen en in bezit hebben van een foto van de Dalai Lama of de openbare viering van zijn verjaardag zijn in het verleden hard bestraft.

Bron BNN.

Categorieën: Dalai Lama, Mensenrechten, Politiek, Zorg, Boeddhisme
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk