Ik wil graag in een maatschappij leven waar ouderen niet worden weggezet als ordinaire uitvreters. En waar zorgverzekeraars niet de dienst uitmaken en enorme winsten genereren. En waar mensen na een werkzaam leven nog een tijdje kunnen genieten van die vrijheid. Dus weg met het werken tot je zeventigste. Ik wil in een maatschappij leven waar de kiesdrempel flink is opgehoogd, zodat er geen eenmansfracties meer in de volksvertegenwoordiging zitten. Ik wil in een maatschappij wonen waarin de huren van woningen betaalbaar zijn. Ik wil in een maatschappij leven waar werknemers zicht hebben op een vaste baan en banken ten dienste staan van hun klanten. Ik wil in een maatschappij leven waarin overmatige consumptie wordt teruggedrongen en op een schap in een winkel niet veertig verschillende soorten mayonaise staan. Ik wil in een maatschappij leven waarin respect voor dieren de norm is. Dat wil ik.

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef,  de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij  corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren.

Categorieën: Joop Hoek
Tags:

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

5 reacties op Het jaar 2017 -de vierentwintigste dag

 1. Frans-Jozef schreef:

  Ik wil met je mee!

 2. Rosa schreef:

  Mooi om over na te denken hoe deze klus te klaren. Ik ben een stapje onderweg om de grote supermarkten te mijden, met een groenteabbonnement van een lokale boer die wordt geleverd bij een groenteboer in de buurt. Geen verleidingen meer voor 30 soorten chips en 25 soorten jam.En beter voor het milieu, de middenstand en bewust koken met wat er in het pakket wordt geleverd.Nu de zorgverzekeraar,de banken en de woningmarkt nog. Dat is een iets grotere klus.

 3. Nicole schreef:

  Ik wil met je mee!

  • kees moerbeek schreef:

   Is niet nodig, je kunt gewoon hier blijven en er een bijdrage aan leveren, Nicole.

   Het Reine Land waarover Joop het heeft is binnen een generatie in dit land bereikbaar, terug van tijdelijk weggeweest? Het is immers nog niet eens zo lang geleden dat we in een soort van Rein Land leefden. We zijn alleen verkeerd afgeslagen en zijn de pannenkoekensmaak vergeten, zoals van Kooten en De Bie ooit schreven en zongen.

   Nee, het was toen geen Rein Land voor iedereen, maar wel voor velen en zoals ik schreef het Reine Land dat er aan zit te komen is dat voor iedereen.

   https://www.youtube.com/watch?v=5dfEWg1Ihd0

 4. Vanessa schreef:

  Joop, ik doe ook met je mee. Het wordt hoog tijd voor een samenleving waar niet alles ondergeschikt gemaakt wordt aan het economisch belang.