Er wordt aangebeld, het is tegen de avond, ik ben in de Kloosterbunker en open de deur. De postbode reikt mij een pakketje aan. Mag ik er ook eentje afgeven voor de buurvrouw, vraagt hij. Ik stem toe. De buurvrouw is een aardig mens. Het buurvrouw pakje blijft in de hal. De volgende ochtend, het is Hemelvaart, wordt er in de vroege ochtend- ik ben net uit de mand, om acht over half tien aangebeld.

Goedemorgen, zegt de al oudere mij onbekende vrouw, als ik de deur open. Er ligt een pakje voor mij bij u, zegt ze. Er ligt een pakje bij mij voor de buurvrouw, antwoord ik. Dat ben ik, zegt de mij onbekende vrouw, ik woon op de eerste etage. De Kloosterbunker is op de vijfde gevestigd.

Sorry dat ik zo vroeg aanbel, maar in het pakketje zitten medicijnen. Ze zijn te belazerd om het pakketje nog een keer aan te bieden, zegt ze. Ze zijn de postbodes.

Ze sjokt weg en ik kan net nog de wens ‘een prettige Hemelvaart’ voor me houden. Ze heeft met haar wrakke lijf toch al een hele dagtocht achter de rug.

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef, de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen. Het stopzetten van gedachten. Sprookjes verwerpen. Houden van Donald Trump. Sommigen voederen geen vogels meer. Of gaan de redactie stalken en bedreigen. Of geloven niet meer in Sinterklaas. Of wantrouwen de banken. Of er kruipt een poes op je hoofd.

Categorieën: Joop Hoek, Gezondheid, Columns
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk