Een paar dagen geleden gaf ik een tiental planten nieuwe, voedzame aarde. En erna een beetje extra mest. Het gaat om sanseveria’s die één keer in de vier weken water krijgen, bij mij zeer hoge exemplaren. Tijdens het verwijderen van de oude aarde viel me al op dat sanseveria’s niet diep wortelen en ook geen uitgebreid wortelstelsel hebben. Dat bleek een dag later ook toen  prachtige groene en gevlekte bladeren/stelen omvielen, knakten. De grootste het meest.

Met stokken en draad hou ik ze nu overeind, vanmiddag ga ik speciale kamerplantensteunen kopen.

Ik moest denken aan het spreekwoord: wie goed doe, goed ontmoet. Dat is niet altijd het geval, zo blijkt. Ik wilde de planten de komende jaren nieuwe energie geven en nu vallen ze om. Noch ik, noch de planten kunnen er iets aan doen. Ik ben schuldig zonder strafoplegging.

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef, de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen. Het stopzetten van gedachten. Sprookjes verwerpen. Houden van Donald Trump. Sommigen voederen geen vogels meer. Of gaan de redactie stalken en bedreigen. Of geloven niet meer in Sinterklaas. Of wantrouwen de banken. Of er kruipt een poes op je hoofd.

Categorieën: Joop Hoek, Columns
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk