Sinds het afbreken van een pinnetje in mijn nagelknipper zit ik naar mijn gevoel zwaar in de problemen. Het was een in rubber gevatte nagelknipper- thans in het vuilnisvat,  anders dan de kale metalen versie, die het begaf. Het pinnetje zorgde er voor dat- als ik op het handvatje drukte, het metalen bekje de nagel afhakte, afsneed. Maar het pinnetje puilde naar buiten uit, maakte de knipper onbruikbaar, zodat de nagelranden van mijn hand wel worden omvat door het ijzeren bekje en de nagelrand wordt afgeklemd maar niet afgesneden. Alsof een guillotine niet goed werkt, een naar gevoel.

Gisteren stapte ik binnen bij een apotheek, maar daar verkochten ze geen nagelknippers. Wel luiers, maar die heb ik niet nodig.

Lange nagels hebben vervelende gevolgen. Zo verpotte ik vandaag een prachtige, lange sanseveria, en hup, nagels in de rouw. Het probleem is dat ik geen nagelbijter ben, geen zenuwpees. Dan had ik geen probleem. Het leven is niet altijd prettig, dat merken jullie wel. Morgen maar even naar Kruidvat, dit is geen doen.

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef, de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen. Het stopzetten van gedachten. Sprookjes verwerpen. Houden van Donald Trump. Sommigen voederen geen vogels meer. Of gaan de redactie stalken en bedreigen. Of geloven niet meer in Sinterklaas. Of wantrouwen de banken. Of er kruipt een poes op je hoofd.

Categorieën: Columns
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk