Ik was laatst bij iemand en die zei dat als je een afkeer van iemand hebt je je dan afsluit voor wat zo’n  iemand zegt. Niet meer luistert.

Sindsdien luister ik weer naar de president van de Verenigde Staten, Donald Trump. Ik probeer te begrijpen wat hij zegt, onbevangen. Dat valt niet mee, want ik beschouw hem als een oorlogszuchtige man, een warhoofd, waarvan zelfs de handtekeningen buitenproportioneel zijn. Ik luister dus, maar mijn afschuw neemt alleen maar toe. Ik probeer hem het beste te wensen, maar weet ook dat de Boeddha niet van mensen verlangt om met iedereen bevriend te zijn. Of contact mee te maken.

Donald Trump ontmoet binnenkort de leider van Noord-Korea, er lijkt een vredesproces op gang te komen tussen Noord en Zuid. De twee leiders op dat schiereiland hebben elkaar al ontmoet, zijn over elkaars grens gestapt, aten een hapje en spraken verzoenende en vredevolle woorden.

Waarom moet die Trump, die eerder dreigde Noord te vernietigen, zich er nog mee bemoeien. Het wordt maar niet rustig in mijn kop. Wat heb ik een hekel aan die vent.

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef, de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen. Het stopzetten van gedachten. Sprookjes verwerpen. Houden van Donald Trump. Sommigen voederen geen vogels meer.

 

Categorieën: Joop Hoek, Columns
Tags: , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Het jaar 2018 – de honderdenachtentwintigste dag – trumpluisteren

  1. Piet Nusteleijn schreef:

    Ik heb dit voorgelezen aan tafel. Mijn vrouw is het hartgrondig met je eens. Ze maakt hetzelfde proces door.
    En ik?..moedig voorwaarts. Probeer me geen zorgen te maken.
    Met groet.