Ik ben een liefhebber van taart in alle soorten. Rij er graag een straatje voor om om er een te kopen. In Bunkerstad zijn taartmakers maar die taarten vind ik niet te eten. Vroeger kocht ik de mengtaart slagroom/mokka bij de Hema. Een gretige taart. En wilde ik luxe doen dan ging ik naar De Bijenkorf. Ik maak zelf ook graag taarten en heel vroeger slagroomsoesjes. Als ik dood ben neem ik een taart in de kist mee. Je bent schijndood voor je het weet,
De liefde voor de taart heb ik geërfd van mijn moeder. Er was altijd wel wat te snoepen bij ons thuis. Vandaag at ik een heerlijke mokkataart, er kwam een vrouw op visite die in eerste instantie altijd een stuk weigert ‘omdat ze moet lijnen’. Toen ze wegging was toch haar gebakbordje leeg. Heerlijk, zei ze.
Vroeger vond ik de moorkoppen, ook wel Bossche bollen genaamd, van Appie erg lekker. Sommige mensen eten die dingen met mes en vork ik uit de hand, Met de vingers peuzel ik er dan eerste de chocoladelaag vanaf en dan de room en de soes zelf. Ik heb ze ook van Super geprobeerd, maar die vind ik niet echt super. Een te harde chocoladelaag. De moorkoppen van Appie vind ik ook wat minder. Ik moet maar eens op zoek gaan naar een goede bakker.
Moedig voorwaarts!
G.J. Smeets zegt
Joop,
die goede roomsoesbakker vind je in Den Bosch. N.S. station uitgang centrum uitlopen en na honderd meter aan de rechterkant sta je voor banketbakkerij Jan de Groot. Laat je niet afschrikken door het modieuze interieur en ga moedig voorwaarts naar binnen. Dit is het hol van de roomsoes leeuw.
Frans-Jozef zegt
Leuk stukje man!
Michel Ball zegt
Misschien moet je toch éénmaal in
je leven de hazelnoot-schuimtaart
van Maison Kelder uit de Weissenbruchstraat
in Den Haag proberen.
O ja de chocoladetaart van Van Beek&Specker
van de Meent is ook goed weg te krijgen.
Marlies van Geenen zegt
Maison Kelder: mee eens