Vorig jaar is hier een troep ganzen opgepakt en afgevoerd naar een vogelopvangcentrum hier redelijk ver vandaan. De ganzen van verschillend pluimage marcheerden door de hele wijk en zorgden voor veel bekijks en warmte onder de bewoners. Ze staken via een zebrapad de weg over en remden het verkeer af. Prachtige natuur in Bunkerwijk. Tot zeurende bejaarden klaagden over ganzenpoep onder hun rollatorwielen. En de ganzen werden opgepakt en afgevoerd. En de goedwillende bewoners het zonder het gak gak moesten doen. Het werd stil in Bunkerwijk, helaas.

Vanmorgen werd ik vroeg wakker door gegak. Luid gegak zoals een troep ganzen die produceert. Blij rende ik naar het raam, dacht dat de troep ontsnapt was aan de vogelbescherming, maar zag slechts één gans in de tuin rond de Bunker. Na het oppakken van de troep vorig jaar zag ik achter een bosje twee andere ganzen die de deportatie hadden overleefd in hun achternest. Nu hoop ik dat de één ook de andere twee zal ontmoeten om zo het begin van een ganzensangha te vormen.

Bij de gemeente ga ik een verzoek indienen om zeurende bejaarden naar een opvangcentrum ver buiten de stad te brengen. Ze verzieken toch al mijn humeur en doorgang in supermarkten door met hun rollators te versperren. Ook zonder poep aan hun wielen.

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef,  de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij  corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen. Het stopzetten van gedachten. Sprookjes verwerpen.

Categorieën: Joop Hoek, Columns
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Het jaar 2018 – de zeventiende dag – gansgak

  1. Michel Ball schreef:

    Goed stuk Joop .
    Leve de Ganzen !