Arbeiders zijn in Parijs druk bezig om de resten van de Notre Dame met zeilen te beschermen tegen de regen die vandaag verwacht wordt. Nu de brand van vorige week het dak grotendeels heeft verwoest heeft de regen vrij spel. Deskundigen vrezen dat door het vocht de stenen bogen- die de muren overeind houden, zullen instorten.

Beeldend kunstenaar, fotograaf en boeddhiste Sodis Vita was vorig jaar september in Parijs en maakte daar een fotoserie van de toen nog ongeschonden kathedraal. De verwoesting greep haar aan.

Categorieën: Beeldende kunst, Fotografie en film
Tags: , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

2 reacties op Notre Dame in Parijs – bedreigd door vuur en regen

  1. G.J. Smeets schreef:

    Het dak van de Notre Dame werd gedragen door ruim 1300 boomstammen. Dat is een compleet bos. De voormalige baas van de N.Y. brandweer, Vincent Dunn, noteerde dat kerken als de Notre Dame perfecte brandstapels zijn. En dat die enkel gedoogd worden vanwege hun godsdienstige status.

  2. WAM van Loenen schreef:

    Hoeveel eeuwen ging het al goed. Tegenwoordig kun je zo’n dak zelfs goed tegen onweer beschermen. De kans dat zo’n dak in brand raakt is niet groot. Totdat er dakwerkers aan de gang gaan. In de regio waar ik woon de laatste jaren een sporthal en een kerk (was museum van Armando kunstwerken).