Bezoekers van een site van de super hero fanclub reageerden dit weekeinde geamuseerd en verward op een muurschildering in de Wat (tempel) Sam Pasiew in de Thaise provincie Suphan Buri. Op de schildering staat de Boeddha afgebeeld met- in plaats van allerlei godheden,  verschillende stripfiguren..

Het tien jaar oude kunstwerk – dat het levensverhaal van de Boeddha verbeeldt in de nacht van zijn verlichting, waarin hij door de godin van de aarde werd gered van een zwerm demonen – krijgt een moderne draai doordat klassieke boze wezens vervangen zijn door een aantal beruchte komische- en filmfiguren.

Onder hen Ghostface van de Scream filmsaga, Majin Buu van Dragon Ball en Red Hulk van Marvel Comics. Ook Thanos, de belangrijkste schurk van de nieuwste Hollywood blockbuster “De wrekers: Oorlog van oneindigheid, is afgebeeld.

‘Als dit soort kunst de aandacht kan trekken van een jongere generatie, denk ik dat dat goed is’, schreef een gebruiker. Een andere gebruiker schreef: ‘Dit is zo vuil en verdrietig. Ik ben het daar helemaal niet mee eens. Als kinderen leren over het leven van de Boeddha met al deze personages erin … zal het hun begrip van het verhaal volledig vervormen.


Foto:  Thailand Superhero Fan Club / Facebook

Wat Sam Pasiew is al lang beroemd om zijn unieke stijl van kunst. Rond de tempel staan muurschilderingen over het boeddhisme, geschilderd door kunstenaar Rakkiat Lerdchitsakun, ingebed in moderne stripfiguren als Doraemon, Angry Birds en Ben 10.

‘Het is lang geleden- tussen 2002 tot 2008, geschilderd. We wachten gewoon tot mensen de schildering zullen vinden. Ze kwamen er pas nu achter,’ zegt de assistent-abt.

Bron BNN.

Categorieën: Beeldende kunst, Boeddhisme
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk