De Chinese Communistische Partij (CCP) schendt de mensenrechten van de Tibetaanse bevolking steeds vaker en dat heeft geleid tot de overtuiging dat China zich opmaakt voor een hardhandig optreden tegen protesterende groepen die het als een bedreiging voor zijn macht beschouwt, zo meldt Tibet Press.
Tibetanen worden nu geconfronteerd met discriminatie tegen het beoefenen van de Tibetaanse cultuur en het gebruik van hun taal, en nu is het hen ook verboden de naam van de Dalai Lama te gebruiken in hun geschriften. De afgelopen 30 jaar zijn er meer dan 160 incidenten geweest waarbij Tibetanen zichzelf in brand hebben gestoken om de aandacht van de wereld te vestigen op het onderdrukkende regime van China.
Volgens Tibet Press waren er talrijke berichten van Chinese ambassades over de hele wereld dat Tibetanen die in ballingschap leven op 10 december, de Internationale Dag van de Mensenrechten, buiten de gebouwen protesteerden. Dit markeerde de hoop dat deze Tibetanen zich weer zouden kunnen verenigen in hun thuisland.
China is nu ook bereid om de demografie te veranderen waardoor het etnische en culturele evenwicht van de regio wordt verstoord. Tibet Press meldde dat in januari van dit jaar een 99 voet hoog standbeeld van religieuze betekenis en 45 traditionele gebedsmolens van de Tibetaanse pelgrims in Drago in de Tibetaanse Autonome Regio werden neergehaald, waardoor de cultuur werd vernietigd. En de Chinese autoriteiten zorgden er ook voor dat elk nieuws uit de regio werd onderdrukt. Ze arresteerden ook tientallen plaatselijke bewoners die naar werkkampen werden gestuurd.
Tibet Press citeerde de toespraak van Xi Jinping waarin hij zijn voornemen uitsprak om een onneembare vesting te bouwen om elke dreiging van demonstranten in Tibet af te weren. Dit was niet alleen een directe bedreiging voor degenen die streven naar betere levensomstandigheden voor de bevolking van de ontredderde regio, maar ook gericht tegen degenen die hun cultuur proberen te behouden uit de klauwen van de wrede Chinese onderdrukking.
De mensen die zijn getroffen door de meedogenloze onderdrukking van de protesten in Tibet in 2008 leven nog steeds in angst. Sindsdien is assimilatie de prioriteit van China, zonder rekening te houden met de gevolgen van dergelijke acties voor de lokale Tibetanen. Voor de onderdrukking van Tibet heeft China zelfs een uitleveringsverdrag gesloten met Nepal, mogelijk omdat veel Tibetanen daar in ballingschap leven. Volgens Tibet Press ondertekende Xi tijdens een bezoek aan Nepal een uitleveringsverdrag dat inhield dat Nepal Tibetaanse vluchtelingen zou uitleveren. Verder meldde Tibet Press dat Kathmandu wordt gezien als de defacto route om te ontsnappen aan de verraderlijke sfeer die in opdracht van de CCP is gecreëerd. Toen Nepal probeerde het verdrag tegen te houden, heeft president Xi persoonlijk onderhandeld om de weg vrij te maken voor de deal.
En het zou geen verrassing zijn als China infrastructurele investeringen in Nepal zou beloven in ruil voor de uitlevering van Tibetanen die in India een betere toekomst tegemoet gaan. China’s onderdrukking van Tibet heeft daarom de hoogste internationale aandacht nodig, want China stopt nu voor niets om Tibet te onderdrukken en te bezetten.