De boeddhistische radio is dinsdagnacht met Hemelsbreed in de lucht. Net zo laat als anders, een paar seconden na middennacht. Dus oogjes en oortjes open en snaveltjes toe. Over het eerder uitgezonden programma in OBA-live hebben we geen actuele informatie ontvangen. Dus daar kunnen we onze lezers niet over informeren. Maar dus wel over Hemelsbreed. Een van de items gaat over het behoud van vergankelijkheid.

Dirk Beemster, foto BOS

Dirk Beemster, foto BOS

Op de meeste toeristische ansichtkaarten prijken aantrekkelijke beelden van een bepaalde plek of streek. Maar op de kaarten die zenbeoefenaar Dirk Beemster tegenwoordig rondstuurt, zijn uitsluitend foto’s van bouwvallen te zien. Groeten uit West-Friesland staat er op de voorzijde, en op de achterkant, in kleine lettertjes: Vereniging tot Behoud van de Vergankelijkheid. Die bouwvallen ontdekte Beemster tijdens zijn vele wandeltochten door het Westfriese land. Hij besloot ze allemaal te fotograferen en heeft inmiddels een verzameling van meer dan honderd exemplaren. Maar wat wil hij daarmee? Om daar achter te komen, wandelen we met Dirk langs enkele van zijn favoriete bouwvallen. Meer informatie op www.bouwvallen.eu

De oudste roman ter wereld

Het verhaal van Genji.

Het verhaal van Genji.

Genji-vertaler Jos Vos vertelt over zijn laatste twee belangwekkende vertalingen uit het Japans. Het gaat allereerst om Het verhaal van Genji, volgens velen de oudste roman ter wereld. Verder aandacht voor de novelle De heilige van de berg Koya van Kyoka Izumi.

Boeddhistische actualiteit komt ook aan bod. Marlous Lazal blikt terug op die van maart.

Vervallen boerderijen | Oudste roman ter wereld | Boeddhistische actualiteit

Uitzenddatum: Woensdag 26-3-2014 00:00 – 00:30 Radio 5.

Bron BOS.

 

 

Categorieën: BOS-tv en radio, Reportages, Media
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk