Zondag 6 september werd door Remco Pijpers en bijgestaan door Julia Jinne Sensei, zenleraar  van Zen Centrum Amsterdam Han de Wit geïnterviewd over zijn leraar Chogyam Trungpa Rinpoche. Trungpa is bekend van onder meer ‘Het Tibetaans dodenboek’ en ‘Het pad is het doel. Handboek voor boeddhistische meditatie’. Han vertelt over het onderricht van Trungpa en gaat ook openhartig in op bijvoorbeeld diens openbaar dronkenschap.

Via de volgende link is het gesprek te volgen.

Han de Wit richtte in 1977 in Amsterdam het eerste Shambhalacentrum van Europa op. Hij was door meditatiemeester Chögyam Trungpa Rinpoche een jaar eerder in Amerika gemachtigd om de boeddhistische visie en meditatiebeoefening te onderrichten. Als wetenschapper geniet dr. Han F. de Wit internationaal aanzien met zijn onderzoek naar de psychologische inzichten, die in spirituele tradities te vinden zijn. Hij heeft prachtige boeken op zijn naam staan, waaronder ‘De verborgen bloei’ en ‘Het open veld van ervaring’.

Trungpa (1939-1987) was een Tibetaanse geestelijke, kunstenaar en oprichter van de wereldwijde organisatie Shambhala-Boeddhistische traditie.

in het gesprek wordt ingegaan op de volgende vragen:

  • Wie was Trungpa Rinpoche en wat is zijn gedachtengoed?
  • Wat betekent dit gedachtengoed voor Han de Wit persoonlijk en voor diens beoefening?
  • Wat kunnen wij nu van Trungpa Rinpoche leren? Wat zijn zijn belangrijkste lessen voor ons leven nu?

Voor onze lezers is er ook een mogelijkheid om deel te nemen aan een live gesprek over Dogen https://zenamsterdam.nl/nl/live-interview-over-dogen

Bron Zen Centrum Amsterdam.

Categorieën: podcast, Interviews
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Podcast – Han de Wit over Chogyam Trungpa Rinpoche

 1. bolletje schreef:

  Wel informatief, dank je voor de podcast. Hij komt een beetje over als een kunstenaar, die Chogyam. Zoals meneer de Wit het beschrijft.
  Meer dat type. Een rauw type. Soort Herman Brood van het boeddhisme ofzo.