Het vredesinitiatief ‘Silence For Peace’ wil de smaak van stilte aanbieden aan zoveel mogelijk mensen. Om gewone mensen zich te laten herinneren dat stilte een noodzakelijk element is in elke interactie. Stilte, niet als afwezigheid van geluid, maar als een stille, heldere, rustige kern die in elk van ons aanwezig is. Stilte als een vereiste voor vrede. Door stilte te ervaren vanbinnen kan men sereen, helder en duidelijk dialogeren i.p.v. elkaar te overdonderen. Daarom de naam ‘Silence For peace’.

De dag na de aanslagen in Brussel en Zaventem kwamen mensen in stilte zitten op het Beursplein in Brussel. In september 2016 werd er een 3-daagse sit-in georganiseerd op het Muntplein in hartje Brussel. Honderden mensen namen deel. En morgen –zaterdag 23 september, willen de organisatoren het organiseren op de Handschoenmarkt nabij de Groenplaats in Antwerpen. In een eerder bericht staat vermeld dat de manifestatie plaats vindt op de Groenplaats zelf, maar die locatie is veranderd.

De leden van Silent for Peace gaan uit van het besef dat de wereld doldraait, dat de maatschappij hoe langer hoe meer verhardt, dat mensen hoe langer hoe minder tijd en aandacht kunnen geven aan zichzelf, aan hun familie, aan de wereld rondom hen. ‘Stilte’ lijkt als ervaring verdwenen te zijn uit ons dagelijks leven.

Kom op zaterdag 23 september om 15.30 uur naar de Handschoenmarkt in Antwerpen. De deelnemers zitten in stilte van 15.30 tot 16.30 uur. Muzikale afsluiting van 16.30 tot 17.00 uur. Breng matje, kussen, bankje of klapstoeltje mee.

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu