In juni heeft de Amsterdamse zenleraar en oprichter van Zen Centrum Amsterdam Niko Sojun Tydeman afscheid genomen van Zentrum Utrecht en de Yoga Academie Nederland. Op beide plekken wordt het onderricht voortgezet. In Utrecht door Simon de Boer en de meditatielessen voor de yoga-opleiding door Marieke Heijman. Simon de Boer is opgeleid in Zenriver en heeft transmissie gekregen van Tenkei Roshi.

Ook in juni van dit jaar gaf Tydeman transmissie aan Dick Butsugen Verstegen (Nijmegen), Jan Mukan Klungers (Salland), Cornelia Wierenga Gyokushin en Willem Scheepers Kaishin (Utrecht) en in Amsterdam aan Lolit Dhyan ten Hengel, Maria Muki Lemaire, Jacky Shobogendo van der Reep en Marieke Virya Heijman. Zij kunnen zelfstandig en naar eigen goeddunken de zentraditie voortzetten. Niko gaf eerder transmissie aan Meindert van den Heuvel, Gretha Aerts en zijn echtgenote Joke Huiberts.

Dick Verstegen en Niko Tydeman. Eerdere opname.

Niko Sojun Tydeman Sensei studeerde theologie in Nijmegen en kreeg zijn eerste zenonderricht bij Karlfried Dürckheim. Hij volgde zijn zentraining bij Baker Roshi in San Fransico en bij Thich Nhat Hanh. Sinds 1983 is hij leerling van Genpo Roshi, van wie hij in 2004 de dharmatransmissie ontving. Nico was als docent (concentratie – meditatie) verbonden aan de Yoga Academie Nederland (YAN). Het Zen Centrum Amsterdam staat in de lijn van Maezumi Roshi en Genpo Roshi.

Bron Zen Centrum Amsterdam.

Categorieën: Nieuws, Zen
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk