De tentoonstelling COOL JAPAN in Museum Volkenkunde in Leiden wordt wegens succes verlengd t/m 29 oktober. Deze verlenging wordt gevierd met een Manga Weekend, outdoor cinema en een symposium.

Inmiddels bezochten al meer dan 87.500 bezoekers mensen deze tentoonstelling over de populariteit van hedendaagse Japan en hoe dit in de geschiedenis is geworteld. Naast historische topstukken uit de wereldberoemde Japancollectie is er hedendaagse kunst en cute fashion uit de straten van Tokyo te zien en ook samoerai, robots, Hello Kitty en Pokémon ontbreken niet.

Voor de organisatie redenen genoeg om dit te vieren met een aantal speciale evenementen, zoals het Manga Weekend op 23 en 24 september. Bezoekers worden meegenomen in een wereld vol manga: o.a. door workshops waarin zij verschillende manga-stijlen leren tekenen, demonstraties van een stemacteur, een eigen manga-portret tekenen, speciale rondleidingen door de tentoonstelling en nog veel meer.

Zaterdagavond 23 september is er een speciale filmvertoning, buiten in de museumtuin zien bezoekers om 21:30 uur de indrukwekkende anime-film Summer Wars.

Op 4 en 5 september wordt een wetenschappelijk COOL JAPAN symposium georganiseerd, dat op dinsdag 5 september toegankelijk is voor iedereen. In de middag van 5 september zijn er bijzondere demonstraties uit de wereld van COOL JAPAN te zien. Onder andere door de Japanse kunstenaar en cute fashion pionier Sebastian Masuda, en door het kunstenaarstrio THREE, die ter plekke anime figures omsmelten tot nieuwe kunstvoorwerpen.

Bron Museum Volkenkunde Leiden.

Categorieën: Beeldende kunst, Nieuws
Tags: , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu