Er zijn naar schatting vijftigduizend praktiserende boeddhisten in Nederland. In België zal dat aantal niet veel anders zijn. Velen ervan zijn aangesloten bij sangha’s en/of boeddhistische centra. Het zijn bloeiende en boeiende organisaties waarin heel wat gebeurt. Ieder mens is uniek en beleeft het boeddhisme op zijn/haar eigen wijze. Wij als krant willen daar graag meer van weten.

Het Boeddhistisch Dagblad is in maart 2012 opgericht, bericht over het boeddhisme in binnen-en buitenland en wil ook graag meer dan nu het geval is verslag doen over het leven in sangha en organisatie in de Lage Landen. Niet alleen qua berichten van de organisaties zelf maar ook van de boeddhisten of bijna-boeddhisten die daar deel van uitmaken. Gewone mensen. Wij berichten graag over lief en leed, studie en onderwijs, retraites en meditatie binnen de sangha’s. Of gewoon op straat, zoals uit ons bericht over stadsmeditatie in Rotterdam van gisteren blijkt. U, boeddhisten in België en Nederland, kunt het oog en oor worden van het BD, in tekst en beeld. Correspondenten in het veld.

Deze krant is autonoom, donateurs houden met hun giften de krant in technisch opzicht in de lucht. Onze lezers kunnen de krant qua inhoud rijker en inhoudsvoller maken. Stuur ons uw tekst, foto’s en video’s. En garde.

Joop Hoek, hoofdredacteur.

Tekst en beeld kunt u inzenden via het adres:  redactieboeddhistischdagblad@upcmail.nl

foto’s Pixabay.

 

Categorieën: Nieuws, Reportages, Interviews, Boeddhisme, Media
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk