Twee nationale boeddhistisch organisaties hebben de regeringen van het Verenigd Koninkrijk en de EU-landen gevraagd er bij de regering van Bangladesh op aan te dringen de veiligheid van de boeddhistische minderheid in dat land te garanderen. En de aanvallen op tempels en mensen te veroordelen, toekomstige aanvallen te voorkomen en de daders van de huidige aanvallen, twee weken geleden, te berechten.

Het gaat om de Bangladesh Buddhist Association en het Britse Sri Lankaanse Forum, die beiden in Londen zijn gevestigd. De organisaties zeggen in een gezamenlijke verklaring dat het op 29 september om brute aanvallen op onschuldige en vreedzame boeddhistische en vreedzame dorpen, religieuze gebouwen en oude boeddhistische kloosters ging. De organisaties willen ook dat slachtoffers schadeloos worden gesteld en hun huizen en boeddhistische kloosters worden herbouwd.

De vlam sloeg eind september bij de moslimgemeenschap in Bangladesh in de pan, nadat een man van boeddhistische afkomst een foto van een brandende Koran op zijn site op Facebook plaatste. Volgens hem hebben anderen die foto aan zijn Facebookadres gelinkt. Duizenden boze moslims vielen daarop boeddhistische dorpen aan, staken huizen en tempels in brand. De politie arresteerde meer dan honderd verdachten. Dakloze slachtoffers zijn in tentenkampen ondergebracht. De eerste slachtoffers zijn door de Bengalese regering deels schadeloos gesteld.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk