De politie in Birma heeft na een vondst van ruim vier miljoen metamfetamine pillen een boeddhistische monnik gearresteerd die verdacht wordt van handel in deze drug. De pillen werden gevonden in de auto van de monnik en in het klooster waar de man toe behoort.

De monnik werd zondag aangehouden in de noordelijke Rakhine staat, die grenst aan Bangladesh. Een speciale anti-drug task force vond 400.000 pillen in de auto van de monnik. Tijdens een zoeking in het klooster werden nog eens 4,2 miljoen pillen, samen met een granaat en munitie gevonden. Birma is een van de grootste producenten van illegale drugs in de wereld, en meth pillen zijn erg populair in Azië.

Metamfetamine is een synthetische drug die een sterk euforisch gevoel veroorzaakt en enorm verslavend is. Het is een van de meest opvallende recreatieve drugs. Meestal wordt het aangetroffen in de vorm van een geurloos, wit, bittersmakend poeder. Maar ook pillen, capsules en grotere kristallen komen regelmatig voor. Vaak wordt het gesnoven, maar ook oraal ingenomen, gerookt of geïnjecteerd.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Theravada
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk