Komende vrijdag begint in en rond het 17e eeuwse boeddhistische boeddhistisch Hemis-klooster in Ladakh, gelegen in de Himalaya, het grootse een maand durende spektakel op het gebied van boeddhistische spiritualiteit, cultuur en traditie: ‘Kumbh of Himalayas’. Het festival wordt een keer in de twaalf jaar gehouden en naar verwachting zullen belangstellenden uit de hele wereld, onder wie Michelle Yeoh en Robert Kennedy junior, de festiviteiten bijwonen. Het is het grootste festival in de Himalaya.

Binnen de vierde editie van het festival wordt ook de duizendste geboortedag van de boeddhistische monnik en yogi Naropa gevierd. Alleen daarvoor worden meer dan 200.000 mensen uit Ladakh, Bhutan en Nepal verwacht. De bezoekers zullen getuige zijn van de zeldzame openbare vertoning van zes bot ornamenten van Naropa en het openen van de oude thangka van boeddha Amitabha, het grootste zijdebrokaat in de Himalaya, behorend tot de belangrijkste hoogtepunten van het Naropa festival.

Meer dan tweehonderd kung fu nonnen die behoren tot verschillende kloosters van de Drugpa-sekte, die Leh deze maand bereikten na een voettocht van 2500 kilometer vanuit Kathmandu, geven drum en theatervoorstellingen tijdens het festival.

Bron BNN.

 

Categorieën: Nieuws, Boeddhisme
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk