In India begint vandaag in en rondom het 17e eeuwse Hemisklooster van het geslacht Drukpa het vijfdaagse boeddhistisch spiritueel festival Naropa. Aan de orde komt ook het in hoge snelheid verslechteren van het milieu. Vrijwilligers van de organisatie Live To Love India zijn op het festival aanwezig om het gebruik van plastic en wegwerpbestek te ontmoedigen. Zo willen ze de vervuiling van het Himalayagebied aanpakken.

Dit is in overeenstemming met het actieplan van de Indiase eerste minister Narendra Modi om alle gebruik van plastic voor eenmalig gebruik tegen 2 oktober te ontmoedigen en tegen te gaan. Het gebruikte plastic op het festivalterrein zal door een zogenoemde groene brigade worden ingezameld en ingeleverd bij een centraal punt zodat het hergebruikt kan worden.

Tijdens het Naropa festival wordt de 1003e geboortedag van de grote Indiase geleerde Naropa gevierd en zullen tienduizenden toegewijden, voornamelijk uit Ladakh, Bhutan en Nepal aanwezig zijn. Het festival trekt ook mensen uit de hele wereld aan, onder wie beroemdheden. Behalve het tegengaan van het gebruik van plastic voorwerpen worden er ook paneldiscussie georganiseerd voor beginnende ondernemers. De wereldberoemde milieuactivist Douglas Woodring zal een lezing houden over de vervuiling door plastic.

De lezing zal leiders en belangrijke belanghebbenden van Ladakh en de Himalaya regio betrekken bij het bespreken van kritieke kwesties met betrekking tot water, recycling en afvalbeheer, met een primaire focus op plastic en plastic vervuiling. Het doel is ook om praktische inzamelmogelijkheden aan te bieden die lokaal kunnen worden geïmplementeerd.

Bron BNN

 

Categorieën: Natuur, Nieuws, Politiek, Gezondheid, Misbruik, Boeddhisme, Milieu
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk