De boeddhistische omroep stichting (BOS) heeft afgelopen donderdag het contract met de christelijke publieke omroep KRO-NCRV getekend om onder de paraplu van deze omroep- het productiehuis, boeddhistisch getinte programma’s te blijven maken. De huidige BOS-directeur Laetitia Schoofs wordt programmacoördinator. De boeddhistische omroep verdwijnt op 1 januari 2016 uit de ether.

bos_logoIn 2016 kan bij  KRO-NCRV 23 uur boeddhistische televisie gemaakt worden. De NPO toetst of de gemaakte programma’s inderdaad representatief zijn voor de doelgroep. De programma’s worden niet meer gemaakt onder de titel BOS RTV. Het logo dat nu gebruikt wordt verdwijnt, of  wordt geparkeerd. Wie de intellectueel eigenaar van dit merk is, is nog niet duidelijk; aangezien alles met publiek geld gemaakt is, is waarschijnlijk de NPO intellectueel eigenaar hiervan.

De huidige sites van de BOS en van Bodhi-tv gaan na het verdwijnen van de BOS niet per 1 januari uit de lucht. Wat er uiteindelijk mee gaat gebeuren is nog niet direct duidelijk. Bodhi-tv zal waarschijnlijk het nieuwe vehikel worden voor activiteiten op het internet. Een werkgroep onderzoekt nog hoe dit verder vorm zal krijgen. Er zijn nog geen concrete plannen of afspraken voor activiteiten op radio of internet.

Noah Levine (r) en Frank Uyttebroeck. Foto Arjan Schrier.

Noah Levine (l) en Frank Uyttebroeck. Foto Arjan Schrier.

Gisteren nam de BOS in Amsterdam met een feest afscheid van de vrienden van de BOS, medewerkers en oud-medewerkers. Gasten waren de boeddhistische leraren Frank Uyttebroeck, Noah Levine en Reinier Tilanus van de Boeddhistische Unie Nederland (BUN).

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu