De omroep KRO-NCRV zoekt (onbezoldigde) adviseurs voor haar Programma Advies Raad (PAR) rondom de boeddhistische uitzendingen, ook wel bekend als de Boeddhistische Blik.

In 2015 is in het kader van het opheffen van kleine omroepen de Boeddhistische Omroep Stichting (BOS) opgeheven.  Wel bleef er budget beschikbaar voor het maken van boeddhistische programma’s. De Boeddhistische Unie Nederland (BUN) heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met de publieke omroep KRO-NCRV na eerdere verkenningen met onder meer de VPRO. Boeddhistische programma’s worden nu uitgezonden onder de naam de Boeddhistische Blik. De programmacoördinator is Laetitia Schoofs, voormalig BOS-directeur.

Met het vervallen van de BOS is ook de PAR, de Programma Advies Raad van de BOS, opgeheven. De leden kwamen enkele malen per jaar bijeen en ontvingen een vergoeding. De behoefte aan feedback over de geproduceerde programma’s blijft echter bestaan. Daarom stelt de KRO-NCRV namens de BUN, de licentiehouder,  een driehoofdige commissie samen, die de programmacoördinator adviseert.

Onder de taken en verantwoordelijkheden vallen het:

bekijken van de uitgezonden boeddhistische programma’s
geven van feedback over de uitgezonden programma’s
geven van advies en brainstormen over nieuwe programma’s
netwerken om bovenstaande ook te baseren op input van andere geïnteresseerden
twee keer per jaar samenkomen met de commissie en de programmacoördinator

De adviseur boeddhistische programma’s:

is bij voorkeur boeddhist
heeft aantoonbare interesse in boeddhistisch medialand
staat open voor de diverse boeddhistische stromingen en invalshoeken
heeft een brede kijk op het boeddhistisch gedachtegoed
staat open voor andere meningen en invalshoeken

De functie is onbezoldigd, maar daarom niet minder verrijkend. Tweemaal per jaar biedt de Boeddhistische Blik de adviseurs inspirerende bijeenkomsten aan waarin je van elkaar leert over hoe het boeddhisme wordt toegepast in de samenleving en in het dagelijks leven. Reiskosten worden vergoed.

Geïnteresseerden kunnen zich met een motivatiebrief en kort CV tot en met eind november 2020 wenden tot: secretariaat@boeddhisme.nl

 

Categorieën: Nieuws, BOS-tv en radio, BUN - Boeddhistische Unie Nederland, De boeddhistische blik, Boeddhisme, Geluk, Media
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk