Autoriteiten in Hong Kong onderzoeken de beschuldigingen dat de leidinggevende boeddhistische non Sik Chi Ting twee nephuwelijken heeft aangegaan en fraude heeft gepleegd. Advocaat Mary Jean Reimer, directeur van de Raad van bestuur van Ting Wai klooster in Tai Po , heeft dat bekend gemaakt.

De non zou hebben toegegeven dat ze was getrouwd met twee monniken van het Chinese vasteland om hen aan  een verblijfsvergunning in Hong Kong te helpen. Het eerste nephuwelijk zou voltrokken zijn in 2006, het tweede in 2012. Na de voltrekking van het eerste huwelijk en het verstrekken van een permanente verblijfsstatus aan de monnik, scheidde zij direct van de man.  Beide mannen werken nu voor het Po Lin klooster in Lantau.

Reimer zei gisteren dat de schijnhuwelijken slecht het topje van een ijsberg bloot leggen. Ze ontdekte de malafide praktijken toen ze hielp bij een fondswerving voor een onderhoudsproject voor het 94-jaar oude klooster, in februari van dit jaar. Ruim een miljoen Hong Kong dollars zou ontbreken. Het exacte bedrag dat de non zich zou hebben toegeëigend is onbekend.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Chinees boeddhisme, Misbruik, Boeddhisme
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk