Deze hele week reizen vijfenzeventig monniken en nonnen van de kloosterorde van de Vietnamese boeddhistische leraar Thich Nhat Hanh met een miracle of mindfulness-tour door de Verenigde Staten om bekendheid te geven aan het feit dat het veertig jaar geleden is dat zijn boek The Miracle of Mindfulness werd uitgebracht.

Thich Nhat Hanh wordt in een kliniek in de VS verder behandeld aan de gevolgen van een hersenbloeding. Enkele maanden geleden vloog de leraar naar Amerika, na eerder behandeld te zijn in Frankrijk waar zijn orde Plumvillage is gevestigd. De tour bestaat onder meer uit openlucht meditaties, korte retraites en een concert. Evenementen zijn gepland in New York, Mississippi en Californië.

Tich Nhat Hanh mindfulness tour USA augustus september 2015

De Vietnamese boeddhistische leraar Thich Nhat Hanh is geboren op 11 oktober 1926 en heeft mensen overal ter wereld vanwege zijn uitstraling en wijsheid gefascineerd. Tijdens de oorlog in Vietnam werd hij naar Frankrijk verbannen. In 1982 richtte hij in Zuid-Frankrijk Plum Village op, een klooster en meditatiegemeenschap. Thay (‘leraar’), zoals hij bij studenten en vrienden bekendstaat, heeft de wereld rond gereisd om voordrachten te geven en retraites over mindfulness te leiden. Van hem zijn onder andere de volgende boeken gepubliceerd: Mindfulness, Hier en nu, Omarm je woede, Adem is bewustzijn, Iedere stap is vrede.

Categorieën: Nieuws, Boeddhisme
Tags: , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Kloosterlingen Thich Nhat Hanh maken miracle of mindfulness-tour door VS

  1. kees moerbeek schreef:

    Een ‘magical mystery tour?’ Met een klein beetje hulp van de ‘friends’ van Thay moet het wel lukken.

    Ouwe meuk :-)))) https://www.youtube.com/watch?v=POaaw_x7gvQ

Menu