Het toetreden van de Chinese universitair docent seksuologie Peng Lulu (30) deze maand als non tot een boeddhistische traditie in Sichuan, heeft voor nogal wat ophef gezorgd in China, waar het boeddhisme momenteel een revival beleeft. Haar besluit veroorzaakte een complete online buzz in het hele land.

De reacties op Weibo, China’s Twitter-achtige microblog, waren een mix van scepticisme, goede wensen en oproepen tot meer sociale tolerantie voor seksuologie onderzoekers.   Peng’s vroegere mentor, Peng Xiaohui, een van de meest bekende en actieve seksuologen in China, betuigde in een brief van drieduizend woorden zijn begrip en steun. ‘Lulu is een van mijn beste en favoriete studenten,’ zei de mentor.

Peng Lulu’s toetreding tot het boeddhisme is ‘niet omdat ze is afgeschrikt door de realiteit en tegenslagen in het dagelijks leven’, zei Peng Xiaohui.  ‘Zij deed dat omdat het boeddhisme in staat is haar te helpen de waarheid van het universum en het leven te vinden, zoals Peng Lulu schreef op Weibo. Ik wens Lulu toe dat zij met haar besluit een brug kan slaan tussen boeddhisme en seksuologie.’

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Chinees boeddhisme, Opmerkelijk
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk