Kunchok Tseten, vader van twee kinderen, heeft zichzelf afgelopen dinsdag  in het dorp Meruma in Ngaba in brand gestoken. Dorpelingen probeerden te verhinderen dat de politie zijn lichaam wegvoerde, nadat hij brandend op de weg ineen was gestort. Kunchok Tseten’s vrouw en sommige familieleden zijn verdwenen en zijn naar alle waarschijnlijkheid in hechtenis genomen, aldus Tibetaanse bronnen in ballingschap.

Gewapende eenheden waren snel ter plaatse en probeerden Kunchok Tseten, terwijl hij nog brandde, weg te voeren, aldus Tibetaanse bronnen in ballingschap. Maar de dorpelingen verzamelden zich en probeerden te voorkomen dat hij werd weggevoerd. Volgens sommige bronnen duurde de impasse tot wel een uur lang. Het is niet duidelijk of hij nog in leven is.

Free Tibet join, foto Free Tibet Londen.Het in Ngaba (Chinees: Aba) in de Tibetaanse en Qiang Autonome Prefectuur in Sichuan gelegen Meruma is door veiligheidsdiensten afgesloten. Winkels en restaurants zijn op het moment gesloten en van sommige mensen zijn de mobiele telefoons in beslag genomen in een poging om verspreiding van het nieuws over de zelfverbranding te voorkomen. Veel Tibetanen zijn veroordeeld tot lange gevangenisstraffen, inclusief uitgestelde doodstraffen, als onderdeel van de harde lijn en de systematische pogingen van de autoriteiten om de zelfverbrandingen te kwalificeren als criminele activiteiten en de schuld voor de zelfverbrandingen te leggen bij krachten van buitenaf. Naar verluidt is dit de 124ste zelfverbranding sinds het voorjaar van 2009.

Bron ICT.

Categorieën: Nieuws, Dalai Lama, Boeddhisme
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk