De humanistische omroep HUMAN, net als de BOS een zogenoemde 2.42 omroep, wil per 1 april 2014 een aspirant-omroep worden. In verband met de bezuinigingsdrift van de overheid, verdwijnt HUMAN per 1 januari 2016 als 2.42 omroep. Om een aspirant-omroep te worden heeft HUMAN op 1 april 2014 vijftigduizend leden nodig.

Human diepgang krij je niet cadeauDe VPRO werkt sinds twee jaar intensief samen met HUMAN. Volgens de vrijzinnigen twee omroepen onder één dak, die het denken aandurven. ‘Partners in een omroepwereld die wel wat diepgang en wijsheid kan gebruiken. Geestverwanten die vanuit een onafhankelijke blik de wereld duiden, op onderzoek gaan en eigenzinnige verhalen brengen’, aldus de VPRO. Deze omroep steunt de poging van HUMAN om op eigen benen te blijven staan van harte. VPRO-leden kunnen via www.vpro.nl/human aangeven dat ze via hun jaarcontributie van de VPRO HUMAN eenmalig willen steunen. Zo dat het lidmaatschap van HUMAN voor VPRO-leden gratis is.

De boeddhistische omroep (BOS) vindt in administratief opzicht onderdak bij de VPRO. De BOS is via de participatieraad en de Boeddhistische Unie Nederland bezig met een wervingsactie, maar er zijn nog geen concrete plannen bekend om een aspirant-omroep te worden.

Bron VPRO.

 

Categorieën: Nieuws, Media
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

2 reacties op Human wil aspirant-omroep worden

 1. L. van der Sloot schreef:

  Als VPRO-lid wilde ik lid worden van HUMAN.
  Als digibeet lukt dit mij van geen kant!

  • Joop Romeijn schreef:

   Volgens mij kan dat via https://investeerinhuman.nl/investeer-in-human

   Nog even over het bericht in BD zelf. Er staat “De BOS is via de participatieraad en de Boeddhistische Unie Nederland bezig met een wervingsactie, maar er zijn nog geen concrete plannen bekend om een aspirant-omroep te worden.” Volgens mij is die wervingsactie nooit echt begonnen, het waren slechts fantasieën om onduidelijke redenen.
   Het lijkt er op dat de BOS (of de BUN ook een rol speelt, is niet duidelijk) een ‘productiehuis’ wil worden; met dat doel zoeken ze nieuwe bestuursleden en adviseurs, zie de rubriek ‘nieuws’ op hun website.