Angst voor nieuwe aanslagen op Indonesische boeddhistische eigendommen en gebouwen, enkele dagen na de aanslag op een boeddhistische tempel in Jakarta, hebben de autoriteiten doen besluiten de beveiliging hiervan op te voeren. De bewaking van het beroemde  Borobudur-tempelcomplex in Midden-Java is verdubbeld tot 418 politiemensen. De autoriteiten zijn bang voor meer aanslagen vanuit de moslimhoek op boeddhistische gebouwen nu de ramadan voorbij is. In het hele land bewaken meer dan 140.000 politiemensen tempels en andere gebouwen, niet alleen boeddhistische.

Afgelopen zondag ontplofte een licht explosief bij de boeddhistsiche Ekayana-tempel in Jakarta. Een bom bij de achterdeur en in het gebouw ging niet af. De daders worden gezocht in de kring van sympathisanten met de Rohingya-moslims in Birma, die daar worden aangevallen door sommige boeddhisten, onder wie monniken. Op het moment van de aanslag volgden honderden mensen in de tempel een dienst. Drie mensen raakten gewond. De politie is bang voor meer aanslagen.

De woede over het lot van de Rohingya dreigt te escaleren in Indonesië. De politie legde de afgelopen maanden een complot bloot om de Birmese ambassade in Jakarta op te blazen. En om een ‘heilige oorlog’ te beginnen tegen Birma.

Bron diverse persbureaus.

Categorieën: Nieuws
Tags: , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk