De eigenaren van de cannabiswinkel Happy Buddha Cannabis in het Canadese Sidney hopen snel de deuren van het bedrijf voor klanten te openen nadat een rechter het besluit van de gemeenteraad had verworpen om de opening van de zaak te voorkomen omdat de ramen in de pui doorzichtig waren. De eigenaren hebben nu een nieuw verzoek ingediend. Het nieuwe ontwerp van de gevel is vooraf voorgelegd aan de Liquor Control and Licensing Branch (LCRB) dat ondoorzichtige ramen voorstond.

De eigenaren zeggen met hun winkel bij te willen dragen aan het instandhouden van de lokale middenstand en het betalen van belasting. ‘We zullen alles doen wat we kunnen om onze gemeenschap te helpen sterker dan ooit terug te komen van de economische impact van COVID-19, onze dollars blijven in Sidney,‘ zegt een van de eigenaren.  Happy Buddha is de eerste recreatieve cannabiswinkel in Sidney maar de gemeenraad vond het bedrijf illegaal en verbood de opening.

De raad van Sidney had de plannen van de eigenaren om de Happy Buddha Cannabis te openen met een krappe meerderheid afgewezen waarbij de tegenstemmers onder andere wezen op de eis van de gemeente voor transparante ramen in bedrijfspanden op Beacon Avenue waar de zaak gevestigd zou worden. De Liquor Control en Licensing Branch eiste echter ondoorzichtige ramen, waardoor een tegenstrijdigheid ontstond tussen de gemeentelijke en provinciale regelgeving.

Enkele weken later startte het bedrijf een juridische procedure tegen de gemeente, onder meer omdat de gemeente niet kan eisen dat het bedrijf iets doet wat in strijd is met het provinciaal recht. In juni heeft de provinciale overheid de eis voor ondoorzichtige ramen laten vallen.

Bron BNN.

 

Categorieën: Nieuws, Rechtspraak, Politiek, Gezondheid, Geluk
Tags: ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

2 reacties op Happy Buddha Cannabis toch -met doorzichtige- ramen open

  1. Joost schreef:

    Hier is weer een voorbeeld waar bij de naam van de verhevene word misbruikt. Laat me niet lachen ,happy Buddha cannabis.
    Buddha en cannabis hoe be denk je het.

  2. Ruud van Bokhoven schreef:

    Ik vraag mij af wat de reactie zou zijn geweest als hij het happy Allah, God of jezus cannabis had genoemd. Zouden ze het dan ook over de transparante ramen hebben gehad?