De politie in Pakistan heeft in Khyber Pakhtunkhwa, de noordwestelijke provincie van Pakistan, vier mannen gearresteerd in verband met de vernietiging van een derde-eeuws levensgroot Boeddhabeeld. Ze worden beschuldigd van overtreding van de zogenoemde antiquiteitenwet.

Het zeldzame beeld werd ontdekt tijdens bouwwerkzaamheden in een dorp in de buurt van Takht-i-Bahi, dat bekend staat als de belangrijkste bron van de boeddhistische beschaving. Volgens de eerste berichten hebben de aannemer en zijn drie arbeiders het beeld in opdracht van de plaatselijke religieuze leider vernietigd. De politie onderzoekt die lezing. De mannen werden gearresteerd nadat hun video, waarin te zien was hoe ze het Boeddhabeeld aan stukken hamerden, viraal op sociale media te zien was.

In de video kan men de mensen horen praten over het beeld terwijl het werd vernietigd. Eén persoon zegt: Kijk het is een staande pop… kijk het is een vrouwtje en we hebben net de dijen gebroken. Kijk dit is haar navel… het is niet schoon. Dit is het hemd… je weet wel, hemden die lang en hangend zijn.” Een andere man vraagt het: Is dit van een Hindoe of een westerling?” Een man die naast hem staat antwoordt: Hindoe… dit is Gautama Boeddha.” Dan feliciteren de vier mannen elkaar.

De arbeiders waren in het dorp aan het bouwen toen ze het beeld ontdekten. In plaats van het informeren van de archeologieafdeling in dat gebied vernietigden zij het en maakten een video. De politie heeft de resten van het beeld veilig gesteld.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Rechtspraak, Boeddhisme, Geluk
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Pakistaanse politie arresteert 4 mannen wegens vernieling 1700 jaar oud boeddhabeeld

  1. Joop Ha Hoek schreef:

    test, test, systeem, BD, test, test,