Vertegenwoordigers van tien Tibetaanse organisaties hebben in India een ontmoeting gehad met vertegenwoordigers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en functionarissen van de Verenigde Naties (VN). In een memorandum eisen ze dat er een transparant onderzoek wordt ingesteld naar de bron van de corona infectie en dat de WHO niet aan de leiband van China moet lopen. Wetenschappers van de WHO zijn momenteel op uitnodiging van China in dat land om de genetische bron en het genoom van het coronavirus te bestuderen. De Tibetanen vinden dat daarmee hun onafhankelijkheid in het geding is.

De Tibetaanse vertegenwoordigers eisen dat China publiekelijk zal aankondigen dat de wetenschappers het virus bestuderen om te voldoen aan een resolutie van de WHO om de zoönotische bron van het virus te identificeren en dat niet doen op uitnodiging van de Chinese regering. De Tibetaanse wetenschappers vinden dat hun collega’s van de WHO, om hun geloofwaardigheid niet te verliezen, terug moeten keren.

In het memorandum wordt er bij de WHO op aangedrongen om ervoor te zorgen dat een volledig en transparant inzicht in de bron van het virus, de tijdlijn van de gebeurtenissen en een uitgebreide herziening van de reactie van de WHO openbaar worden gemaakt nadat het verslag van het panel is ingediend. De Tibetaanse vertegenwoordigers in India willen ook dat de VN een onafhankelijk  onderzoek instelt naar de willekeurige arrestaties, detenties en bestraffing van 20 Tibetanen in Tibet en de Tibetaanse Autonome Regio. Zij zijn vervolgd onder het mom van een door China genomen pandemiebestrijding. De arrestaties blijven ernstige mentale en sociale martelingen veroorzaken.

Bron BNN.

 

 

 

 

Categorieën: Nieuws, Rechtspraak, Mensenrechten, Politiek, Gezondheid, Geluk
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk