De Prinsjesdagviering staat dit jaar op losse schroeven. Onderzocht wordt of een programma met maximaal 100 aanwezige personen mogelijk is. Een andere optie is een live streaming via Internet, of een uitzending op tv. Bovendien is net bekend geworden dat de Troonrede dit jaar in de Grote Kerk in Den Haag zal plaatsvinden. Het thema (in het kader van 75 jaar bevrijding) staat wel vast: “Geloof in vrijheid en vrede – draag je steentje bij”.

De Prinsjesdagviering is een interreligieuze en interlevensbeschouwelijke bezinningsbijeenkomst ter gelegenheid van de opening van het nieuwe parlementaire jaar. De viering is een cadeau van de verschillende religieuze en levensbeschouwelijke gemeenschappen in ons land aan de leden van de regering, van de Staten- Generaal en hoge colleges van staat, en aan de burgers van ons land.

 IVV

Het evenement van In Vrijheid Verbonden in januari stond in het teken van de jongeren. Gastspreker was Jesse Klaver met een verbindende toespraak. Er was ook een mooie interactie tussen prinses Beatrix en de aanwezige jongeren. Naar aanleiding van een suggestie van de prinses wordt nu achter de schermen hard gewerkt aan een nieuw op te zetten leiderschapsprogramma voor jongeren van alle religieuze tradities.

Drie Koepels

Op initiatief van de Hindoes is gekomen tot een vorm van samenwerking tussen de drie koepelorganisaties die de ‘nieuwkomers’ onder de religies in Nederland vertegenwoordigen: De Hindoes, de moslims en de boeddhisten. In die samenstelling zijn vertegenwoordigers van de 3 religies op 23 april op bezoek geweest bij minister Grapperhaus in zijn functie als minister van erediensten. Er is gesproken over hoe de achterban getroffen is door het coronavirus, en over de veiligheidsprotocollen die nodig zijn voor heropening van moskeeën, tempels en centra.

Bron BUN.

 

Categorieën: Nieuws, BUN - Boeddhistische Unie Nederland, Boeddhisme
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk