De Zuid-Koreaanse boeddhistische gemeenschap heeft het zogenoemde Lotuslantaarnfestival voor volgende week geannuleerd als gevolg van de groeiende bezorgdheid over de recente heropleving van de nieuwe coronavirusbesmettingen in het land.

Het Lotuslantaarnfestival, of “Yeon Deung Hoe” in het Koreaans, met inbegrip van de beroemde lantaarnparade in de binnenstad van Seoul en andere feestelijke evenementen in het weekeinde wordt als voorzorgsmaatregel geannuleerd. Het festival wordt meestal bijgewoond door 20.000 mensen, onder wie boeddhisten en toeristen. De viering van de verjaardag van de Boeddha op 30 mei gaat, onder de strikte quarantainerichtlijnen, wel door. Deze viering was oorspronkelijk gepland op 30 april maar is met een maand uitgesteld.

Het is de eerste keer in de moderne Koreaanse geschiedenis dat de boeddhistische gemeenschap op eigen initiatief het jaarlijkse lantaarnfeest heeft geschrapt. Sinds 1961 is het festival drie keer afgeblazen, waaronder één keer in 1961 toen de staat van beleg in Seoel werd afgekondigd als gevolg van de revolutie van 19 april. Het werd voor het laatst afgezegd in 1980 te midden van een democratische beweging, “Seoul Spring” genaamd, in de hoofdstad.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Koreaans boeddhisme, Boeddhisme, Geluk
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk