De Thaise politie heeft een criticus van het boeddhisme gearresteerd nadat 10 slachtoffers een klacht hadden ingediend over door hem gepleegde online fraude. Ze hadden T-shirts besteld met daarop teksten waarin de spot werd gedreven met het boeddhisme maar die shirts werden niet geleverd.

Volgens het dagblad de Bangkok Post klaagden de slachtoffers dat ze op een website deze T-shirts hadden besteld en betaald en de artikelen niet hadden ontvangen. De beheerder van de Facebook-pagina “Luang Pi Justin Wat Do U Mean V2” die bekend staat om het spotten met het boeddhisme werd gearresteerd. De man zou zijn wat de politie noemt wangedrag hebben toegegeven.

Volgens een politiewoordvoerder is de  beheerder van deze Facebook-pagina een busconducteur. Hij zou enorme schulden hebben en de Facebook-pagina hebben gecreëerd om 40.000 volgelingen aan te trekken en vooral om producten te verkopen. Op de pagina plaatste hij inhoudelijk kritiek op het boeddhisme en verspreidde hij soms nepnieuws. De man is beschuldigd van het schenden van de Computer Crime Act van 2007. Hij kan tot vijf jaar gevangenisstraf en/of een boete tot 100.000 baht veroordeeld worden.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Boeddhisme
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk