De boeddhistische organisatie Phuntsok Chö Ling onder leiding van Lama Jigmé Namgyal organiseert op zaterdag 16 februari in een binnenkort te betrekken klooster in Rotterdam een benefietconcert voor de vrede.

Met optredens van:  Het Erasmus Studentenkoor Rotterdamsch Schoon! Afwisselend concert met overwegend moderne muziek in verschillende talen. Het studentenkoor,  dat dit jaar tien jaar bestaat, wordt begeleid door een cajónspeler.

Vrienden zanggroep After Eight. Een gemengd koor van sopranen, alten, tenoren, en bassen zingt een gevarieerd repertoire: van dansliedjes uit de Middeleeuwen en moderne klassieke liederen van Jurriaan Andriessen tot opzwepende liederen uit Zuid-Afrika en mooie ballades uit Oost-Europa.

Musique d’Olive speelt muziek uit het Middellandse Zeegebied: de landen waar van oudsher de olijven groeien. Het ensemble bestaat uit een klein koortje van vier zangeressen en vijf instrumentalisten die worden begeleid door accordeon, klarinet, gitaar, bouzouki, ud, lavta, contrabas, darbuka en bendir.

De opbrengst van dit benefietconcert komt ten goede aan het Instituut van Duurzaamheid, Vrede en Compassie. Dit instituut opent binnenkort zijn deuren in het klooster Regina Pacsis aan de Mathenesserweg 250 in Rotterdam. Het idee is om hier wonen, werken en spiritualiteit samen te brengen en met betrokken mensen van betekenis te zijn voor elkaar en voor de Rotterdammers.

De organisatoren zeggen: ‘Wij vertegenwoordigen de boeddhistische organisatie Phuntsok Chö Ling onder leiding van Lama Jigmé Namgyal. Onze visie is dat iedere verbetering in de samenleving – van een stad of een wijk– begint met een verandering in onszelf. Alleen dan kunnen wij voor anderen van betekenis zijn. Dit doen wij door een brug te slaan tussen een eeuwenoude boeddhistische vredescultuur van wijsheid en mededogen en de westerse maatschappij.’

Klooster Marconiplein Mathenesserweg 250 Rotterdam.

Zaterdag 16 februari. Van 20.00 tot 22.00 uur (zaal gaat open om 19.00 uur)

Meer informatie over het concert, het Instituut van Duurzaamheid, Vrede en Compassie of over participatiemogelijkheden, Rinette Schotsburg, rinette@phuntsokcholing.org of Linde Stelling lindestelling@gmail.com

 

 

 

 

Categorieën: Nieuws, Boeddhisme
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk