De Nederlandse psycholoog Han de Wit verkent in zijn boek The Great Within de psychologie van eeuwenoude contemplatieve tradities en neemt ons diep in de geest van de spirituele beoefenaar mee. Met behulp van het boeddhisme als kader en het tekenen van inzichten uit verschillende wereldreligies, laat hij zien hoe contemplatieve praktijken ons kunnen openstellen voor onze eigen wijsheid en mededogen. Het resultaat is een levendige belichting van het proces van spirituele transformatie en een belangrijke bijdrage aan de hedendaagse psychologie en psychotherapie.
Dit boek is een vertaling van De Verborgen Bloei, auteur: Han F. de Wit, uitgever Ten Have. Nederlands druk: ISBN 12 9789025957223, februari 2008, paperback, 320 pagina’s.
“Een fascinerende, inventieve bijdrage aan spirituele psychologie.” Daniel Goleman, auteur van Emotionele Intelligentie…
“The Great Within is een onschatbare gids voor contemplatieve beoefenaars, psychotherapeuten, spirituele leraren – onafhankelijk, voor iedereen die dieper in het pad van zijn eigen worden wil gaan” – Marilyn Schlitz, auteur van Living Deeply en Death Makes Life Mssible.
“Dit boek is een belangrijke bijdrage aan de psychologie van de spiritualiteit. Op een duidelijke en uitgebreide manier verkent het de psychologische inzichten die kunnen worden ontdekt in de spirituele tradities en die gericht zijn op het cultiveren van de essentie van onze menselijkheid” – John Welwood, auteur van Love and Awakening.
“Een diep volwassen visie op het spirituele hart van onze menselijke natuur en de transformatieve weg naar menselijke bloei. The Great Within kwalificeert zich als een klassieker die zal blijven bestaan” – Tilden Eduards, oprichter van het Shalem Instituut voor Spirituele Vorming, en auteur van de Roeping tot Spirituele Diepte.
Han F. de Wit promoveerde in 1977 in de psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Met een ere-Fulbright-beurs werkte hij in 1976 als onderzoeker aan de Universiteit van Californië (Berkeley). In 1983 was hij als gastwetenschapper verbonden aan de Naropa Universiteit (toen Naropa Instituut). Daar begon hij zich te verdiepen in de psychologische inzichten en theorieën die te vinden zijn in de contemplatieve tradities van de wereldreligies zelf, wat hem internationale bekendheid opleverde als de grondlegger van een nieuwe tak van de psychologie, de contemplatieve psychologie. In 1985 zette hij op de afdeling Theoretische Psychologie van de Vrije Universiteit in Amsterdam zijn onderzoek en presentatie van de inzichten en methoden van deze psychologie voort in een vorm die een dialoog met de hedendaagse psychologie en psychotherapie mogelijk maakt. Opgeleid als boeddhistisch leraar door Chögyam Trungpa, is hij via zijn geschriften ook betrokken bij de dialoog van het boeddhisme met de westerse psychologie, filosofie en religie.
Akshaya de Groot zegt
Ik mis nog iets: Is dit boek niet een vertaling? Of een vertaling en aanpassing? Maar van welk Nederlands boek dan?
Marian zegt
Beste Akshaya de Groot, het klopt dat dit boek een vertaling is van een Nederlandse uitgave van deze schrijver met de titel: DE VERBORGEN BLOEI, over de psychologische achtergronden van spiritualiteit.