De Dalai Lama heeft woensdag vervroegd de boeddhistische bedevaartsplaats Bodh Gaya in India verlaten voor een niet geplande medische controle in Delhi. Volgens planning zou hij pas op 6 januari Bodh Gaya verlaten waar hij sinds 16 december vorig jaar verbleef. Er is geen officiele verklaring voor zijn vervroegde vertrek gegeven maar niet nader genoemde bronnen zeggen dat de Tibetaanse boeddhistische leider gezondheidsproblemen heeft.

De Dalai Lama heeft beloofd om Bodh Gaya in december van dit jaar opnieuw te bezoeken. Tijdens zijn verblijf bood de Dalai Lama gebeden aan in de wereldberoemde Mahabodhi tempel en hield hij teachings in de uitgestrekte Kalchakra Maidan. Er werd ook een speciale gebedssessie gehouden voor zijn lange leven en goede gezondheid.

In een opmerkelijke verklaring zei de Dalai Lama dat hij symboliek in religie afkeurt en benadrukte de behoefte aan echt welzijn van de vele miljoenen mensen. Tijdens zijn interactie met een groep interreligieuze forumactivisten- een paar dagen geleden, zei hij dat grote kloosters en hoge beelden niet veel betekenen. Met het oog zijn veiligheid werden tijdens zijn verblijf in Bodh Gaya uitgebreide voorzieningen getroffen. Naast 1500 politieagenten werden ook 200 magistraten ingezet voor zijn bezoek aan Bodh Gaya.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Dalai Lama, Boeddhisme
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

2 reacties op Dalai Lama vertrekt vervroegd uit boeddhistische bedevaartsplaats Bodh Gaya

  1. Piet Nusteleijn schreef:

    Deze uitspraken van de Dalai Lama maken me blij. Het gaat de goede kant op!
    Met groet.

  2. Joost schreef:

    Laten we bidden dat Tenzin nog lang in ons midden mag zijn.