Het lijkt erop dat KPN de problemen met een spamfilter waardoor KPN-klanten geen abonnement konden nemen op het Boeddhistisch Dagblad, onder de knie heeft. De laatste dagen zijn er bij de redactie geen klachten meer binnen gekomen van lezers die geen toegang hadden tot de verzendlijst van deze krant.

Het zogeheten abuseteam van KPN heeft inmiddels toegegeven dat de oorzaak van het weren van KPN-abonnees tot het BD gelegen was in een spamfilter van Symantec, dat in opdracht van KPN spam weert. De problemen hebben ruim twee weken geduurd. Niet alleen het BD werd getroffen door te streng afgestelde spamfilters.

Dagelijkse Gedachte geblokkeerd

Niet alleen (aspirant) lezers van het BD klagen over het filterbeleid van KPN. Vorig jaar oktober klaagde de uitgever van de spirituele site de Dagelijkse Gedachte ook al over een blokkade door KPN. De uitgever van de Dagelijkse Gedachte schreef daarover: ‘We ontvangen veel klachten van abonnees van de Dagelijkse Gedachte met een KPN-e-mail account (ook Planet, Hetnet etc.). Ze ontvangen de Dagelijkse Gedachte niet meer omdat KPN dat niet goed vindt. Daarmee dupeert KPN ruim 3.000 abonnees van de Dagelijkse Gedachte.

Wij hebben ons uiterste beste gedaan om KPN te overreden om ervoor te zorgen dat de e-mail met de Dagelijkse Gedachte weer gewoon in de e-mailbox komt. Maar KPN doet niets. Wij adviseren abonnees van de Dagelijkse Gedachte om een ander e-mailaccount te gaan gebruiken en KPN op te zeggen. Wij adviseren Gmail of Live van Microsoft. Wil je reageren naar KPN? Stuur dan een e-mail naar abuse@kpn.com

De Dagelijkse Gedachte wordt al 15 jaar verstuurd per e-mail naar meer dan 75.000 e-mailadressen. Deze week besloot KPN om de Dagelijkse Gedachte te weigeren om onduidelijke redenen. Andere providers (ook KPN-dochter XS4all) bezorgen de Dagelijkse Gedachte wel gewoon.’

De blokkade van de Dagelijkse Gedachte heeft ongeveer drie weken geduurd voordat ze werd opgeheven, zegt de uitgever.

En een secretaris van een landelijke schietvereniging merkte een paar weken geleden dat hij geen nieuwsbrieven naar leden met een KPN-account kon sturen.

Categorieën: Nieuws, Misbruik, Opmerkelijk
Tags: , , , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk