Een negenjarige boeddhistische novice (leerling monnik) is in een boeddhistische tempel door een Thaise monnik zo zwaar mishandeld dat hij is gestorven. De monnik (64) sloeg het kind met een stok tegen het lichaam en met zijn hoofd tegen een pijler. De man ontstak afgelopen weekeinde in woede tijdens een gebedssessie toen de jongen de ceremonie verstoorde door zijn speelse gedrag.

Het kind viel in coma en overleed afgelopen donderdag. De verdachte, van wie het monnikschap is ontnomen, wordt beschuldigd van mishandeling de dood tot gevolg hebbende. Op het lichaam is sectie verricht. De verdachte is gearresteerd.

In Thailand is het niet abnormaal dat kleine kinderen een tijdje in een boeddhistisch klooster doorbrengen. Het boeddhistische geloof is verbonden met het dagelijks leven in Thailand, waardoor het voor de meeste mannen, zelfs kinderen, gemeengoed is om enige tijd als novice door te brengen in een klooster. Het incident komt op een moment dat Thailand, een in meerderheid boeddhistisch land, worstelt met veelvoudige andere schandalen onder zijn geestelijkheid, met inbegrip van gevallen van afpersing, ontvoering, seksueel wangedrag fraude en drugsgebruik door monniken.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Misbruik, Opmerkelijk, Boeddhisme, Theravada
Tags: , , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk