JoAnna Hardy, een van de invloedrijkste leraren binnen de westerse boeddhistische organisatie Against the Stream (STA) in de VS, vertrekt na elf jaar bij STA en gaat een eigen praktijk beginnen. Hardy zegt dat het tijdstip van haar vertrek vragen kan oproepen, nu er een intern onderzoek loopt tegen de oprichter van STA, Noah Levine, wegens seksueel wangedrag. Ze zegt al een jaar geleden het besluit om te vertrekken te hebben genomen.

De leraar zegt enorm dankbaar te zijn voor de mogelijkheden die ATS en de studenten haar bood. Ze voelde zich gesteund in haar groei als nieuwe leraar en in het ontwikkelen van haar stem op het gebied van raciale- en gendergelijkheid binnen de dharma. Hardy: ‘Nu is het tijd dat ik verder ga. Ik zal doorgaan met het onderwijzen van inzichtmeditatie en retraites in het hele land. Ik zal ook les blijven geven in Los Angeles, in het bijzonder in gemeenschappen die zich wijden aan het achterhalen van de waarheid hoe racisme, genderongelijkheid en onderdrukking hand in hand gaan met de meelevende leraren binnen het boeddhisme.

Ik realiseer me dat de timing van dit aftreden vragen oproept gezien de beweringen tegen Noah Levine. In werkelijkheid overweeg ik mijn ontslag al meer dan een jaar en was ik van plan te vertrekken. Toen de situatie rond Noah ontstond, besloot ik in mijn positie te blijven om continuïteit te bieden in een tijd van verandering en de sangha te ondersteunen. Maar nu is het tijd om verder te gaan.’

Categorieën: Nieuws, Boeddhisme, Theravada
Tags: , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk