LegalThings One, een Nederlands software platform gespecialiseerd in live contracten op blockchain, lanceert vandaag wereldwijd LegalFling. Met deze app is juridisch vast te leggen of je seks wilt en onder welke voorwaarden. Drie dagen voordat de Zweedse zedenwet in werking treedt, is LegalFling vanaf vandaag overal gratis te verkrijgen.

De nieuwe Zweedse zedenwet wordt zondag 1 juli van kracht en schrijft voor dat seks zonder expliciete toestemming aangemerkt kan worden als verkrachting. In het land waar het aantal gemelde seksuele misdrijven toeneemt, hopen wetgevers met deze wet het tij te kunnen keren.

LegalFling, opgericht door ex-advocaten en een app bouwer, biedt volgens de makers  een oplossing om ongemakkelijke situaties uit de weg te gaan. Hoe werkt het? De seksbehoeftige  vraagt toestemming via de app, waarin duidelijk wordt gemaakt wat je intenties zijn. De tegenpartij kan de aanbieding met slechts één veeg accepteren of weigeren.

Vervolgens kunnen partijen instemmen met foto’s maken, maar dat die bijvoorbeeld niet gedeeld mogen worden. Als iemand de regels overtreedt, kan de gebruiker zich beroepen op een boeteclausule die aan de overeenkomst is verbonden. Dit maakt het makkelijker om naar de rechter te stappen en deze boete af te dwingen. Deze app biedt wetgevers een helpende hand. Een LegalFling is een zogeheten live contract. Dat zijn contracten waar zowel mensen als robots eenvoudig in kunnen werken op een veilige en snelle manier.

Bron LegalThings One

Categorieën: Nieuws, Mensenrechten, Politiek, Misbruik, Opmerkelijk, Geluk
Tags: , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk