Steeds meer jongeren kampen met psychische problemen. En de cijfers liegen er niet om: ruim 1 op de 5 jongeren heeft voor zijn of haar 19e al eens ernstige psychische problemen gehad en zelfdoding is doodsoorzaak nummer 1 onder jongeren. MIND wil iets doen, in actie komen, een statement maken en dan het liefst met zoveel mogelijk mensen samen, daarom is er Last Man Standing bedacht.

Meer dan 100 mensen gaan morgen -zaterdag- in het Markermeer van 12:00 – 18:00 uur bij toerbeurt op een paal staan om letterlijk stil te zijn voor een mentaal gezonde jeugd. Op deze manier willen de organisatoren aandacht voor deze problemen vragen en in actie komen.

De ambassadeurs zijn: Jasper Demollin (Streetlab) , Imke Wiefer (Expeditie Robinson) & Davy Eduard King (AH Buik Billen Bonus).

Verder aanwezig: Koen Weijland (eSporter van Ajax) & Bradley Zee (Mister universe of the Netherlands 2018), Barry Paf , Elena Lindemans & Robert Schoevers. Deze mensen staan dan allemaal een uur.

Verder zijn er veel verhalen van deelnemers: Jonge mensen staan in de leeftijd vanaf 10 jaar, vrienden staan voor iemand die psychische problemen hebben, deskundigen staan, zo staan er 7 kinderpsychiaters.

MIND wil psychische problemen voorkomen en mensen die hiermee te maken hebben ondersteunen. Dit doen we door informatie te bieden, onderzoek te doen, projecten uit te voeren en actie te voeren. We voeren actie voor meer aandacht voor psychische problemen en geven mensen met psychische problemen en hun naasten een stem richting de politiek.

MIND is een initiatief van MIND Fonds Psychische Gezondheid/MIND Korrelatie en MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid.

Categorieën: Nieuws, Krijgsmacht, Zorg, Geluk
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk