De Amerikaanse president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un ontmoeten elkaar morgen in de republiek Singapore. Beide leiders praten onder meer over het conflict over de kernwapens van Noord-Korea.

Singapore staat bekend om zijn hoge aantal Chinese tempels, taoïstische tempels en boeddhistische tempels. Een Chinees gezegde is “Elke twee stegen hebben één boeddhistisch nonnenklooster en elke straat heeft drie boeddhistische tempels”.

Singapore, officieel de Republiek Singapore is het kleinste land van Zuidoost-Azië; met 716 km² is deze stadstaat net iets groter dan de Nederlandse Noordoostpolder of het Spaanse eiland Minorca. Het land beslaat een groep van in totaal 63 eilanden die van Indonesië wordt gescheiden door de Straat van Singapore en van Maleisië door de Straat van Johore.

Er vindt veel landaanwinning plaats om de mensen te kunnen huisvesten en nieuwe bedrijfsterreinen te kunnen aanleggen. Het hoogste natuurlijke punt is de Bukit Timah Hill op 164 meter. Mount Faber is een ander hoog punt op 105 meter. Deze heuvel is een toeristische trekpleister vanwege het panoramische uitzicht op de haven en de stad. Singapore telt 5.888.926 (2017) inwoners, als volgt samengesteld: Chinezen (76,8%), Maleiers, de oorspronkelijke bewoners (13,9%), Indiërs, voornamelijk Tamils (7,9%), overige (1,4%).

De bevolking groeit met gemiddeld 1,7% per jaar en de gemiddelde levensverwachting was in 2003 76 jaar. In 2003 had Singapore een lager aantal geboorten dan ooit tevoren. De regering probeert door financiële vergoedingen en voorlichtingsprogramma’s het aantal geboorten te verhogen.

Het land kent een veelheid aan religies/godsdiensten, het boeddhisme wordt gepraktiseerd door 33,2% van de bevolking; voornamelijk etnische Chinezen. Het christendom staat op de tweede plaats (18,8%), gevolgd door de islam (14%; voornamelijk etnische Maleiers), het taoïsme (10%; voornamelijk etnische Chinezen), het hindoeïsme (5%; voornamelijk etnische Indiërs) en overig (0,6%) en 18,5% zegt niet gelovig te zijn.

 

 

 

Categorieën: Nieuws, Boeddhisme
Tags: , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk