In de zomer van 2018 organiseren buurtbewoners een recordaantal campings, met maar liefst 20 edities in 12 gemeenten. Hiermee zet stichting De Buurtcamping haar werk voort om groeiende kloven in de samenleving te overbruggen en buurtbewoners bij elkaar te brengen. De kaartverkoop van kampeerplekken is inmiddels gestart.

In 2018 ontmoeten buurtbewoners elkaar op maar liefst 20 campings. Deze strekken zich uit over heel Nederland, van Groningen tot Tilburg en van Den Haag tot Nijmegen. Door het organiseren van een ontspannen weekeinde met (kampeer)activiteiten zetten buurtbewoners en lokale organisaties zich in voor een socialere buurt waar je elkaar kent, groet en helpt. Volgens De Buurtcamping oprichter Roderik Schaepman is dit hard nodig.

‘’Elke week komt er bijna wel een nieuw artikel online met nieuwe kloven die ontstaan in de samenleving. Van kloven die gaan over financiën tot etnische achtergronden. Mensen leven steeds meer in hun eigen bubbel en komen weinig in contact met andere bevolkingsgroepen.’’ De Buurtcamping helpt om deze kloven in de samenleving te overbruggen. Uit onderzoek onder deelnemers in 2017 blijkt dat kampeerders tijdens de camping gemiddeld 11 nieuwe mensen leren kennen en dat 86% hiervan mensen zijn die ze normaal niet zo snel zouden ontmoeten. ‘’Dat is de kracht van De Buurtcamping. Door samen de camping op te bouwen of een potje te badmintonnen, leer je makkelijk nieuwe mensen kennen. Je bent de hele dag heerlijk buiten en iedereen is gelijk. Met die pleerol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit.’’

Beheerder van eigen Buurtcamping

De kracht van De Buurtcamping wordt gevormd door de inzet van lokale campingbeheerders en honderden vrijwilligers. Sinds dit jaar worden via het nieuwe opleidingstraject de BuurtCampus een groot aantal buurtbewoners opgeleid tot campingbeheerder. Met workshops en trainingen leren ze alles over onderwerpen als vergunningen, vrijwilligerscoördinatie, promotie en veiligheid. Zo wordt De Buurtcamping niet alleen vóór de buurt georganiseerd maar ook dóór de buurt.

Meer informatie en het reserveren van plekken in de parken.

 

Categorieën: Nieuws, Opmerkelijk, Geluk
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu