De Tibetaanse autonome regio (TAR) in het Zuidwesten van China heeft volgens het Chinese staatspersbureau Xinhua dit jaar een record van tien miljoen  binnen-en buitenlandse toeristen ontvangen. Daarmee nam het aantal ten opzichte van vorig jaar toe met bijna drieëntwintig procent.

Het is de eerste keer dat het aantal toeristen boven de tien miljoen uitkomt.  Autoriteiten verwachten dat in 2015 vijftien miljoen toeristen het gebied zullen bezoeken.

De inkomsten uit de toeristisch sector bedragen twee miljard US Dollars. De toename van het aantal toeristen wordt door de Chinese autoriteiten toegeschreven aan een betere promotie, de grotere toegankelijkheid van het gebied en een toenemend aantal individuele reizen.

Tibet ligt op het Qinghai-Tibet plateau, een gebied dat voornamelijk bewoond wordt door etnische Tibetanen. Toeristisch bestemmingen zijn boeddhistische kloosters, het Potala-paleis, de Jokhangtempel en het klooster van Zhaxi Lhunbo. Volgens cijfers van de Chinese regering zijn bijna driehonderdduizend mensen werkzaam in de toeristenindustrie.

 

Categorieën: Nieuws
Tags: , , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu